tiistai 29. kesäkuuta 2010

Puutarhaidea nro 5: Ruusun terälehtiä vadissa


Usein puutarhassa touhutessa syntyy ideoita kuin itsestään. Huomaan kerääväni kaikki orvokin kukkineet poistettavat kukkaset pieneen koriin; mitä enemmän niitä kertyy sitä kauniimmalta ne näyttävät. Sitten huomaan juhannusruusujen jo varistavan terälehtiään. Kipitän keittiöön, aukaisen kaapin ovet ja äkkiseltään nappaan vanhan pienen metallivadin. En henno rikkoa kokonaisia ruusuja, otan lehdet vain niistä jotka varisevat lähes itsestään. Oi, miten kauniita ja mikä tuoksu! Enpä ole ihan varma mitä jatkossa näille teen, mutta toistaiseksi ovat oikein kauniita ihan sellaisenaan. Lisäksi kerääminen oli hauskaa ja rentouttavaa...paljain jaloin, auringon paistaessa ja hyttyset unohdinkin jo.

4 kommenttia:

Valokin värsyjä kirjoitti...

Orvokin kukkia en ole huomannutkaan kerätä. Juhannusruusun terälehtiä keräsin viime kesänä, on niin surullista vain antaa niiden jäädä maahan. Osan terälehdistä, keräsin koreihin ja kuivatin. Talvellakin vielä sain nauttia niiden tuoksusta, kuivattaessa tuoksu vähän muuttuu, mutta hyvältä tuoksuu silti. Tänään istuin ruusupensaan juurella kauan, raahasin oikein puutarhatuolin sen viereen. Istuin silmät kiinni, nuuskuttelin tuoksua, välillä oli pakko vähän hipaloida kauniita kukkia.

Kesäkukka kirjoitti...

Varmasti ihana tuoksu, voisi tuoda sisällekin ruusun tuoksua!

pioni kirjoitti...

Oon kuivannut monesti ruusujen terälehtiä ja laittanut pieniin pusseihin, tuoksuvat kivasti vielä talvellakin.

Runotalon Sari kirjoitti...

Sitäpä minäkin haaveilin, että tuoksua olisi talvellakin. Ainakin vielä tänään tuoksuvat kovin ja todellakin on ehkä hieman voimakkaampi tuoksu nyt. Täytyypä miettiä pussukoita...lasipurkissakin olisivat kuivattuna ehkä kauniita tavallaan, mutta sitten tuoksu voi ehkä muuttua ja aina täytyisi avata purkin kansi.
Villiruusutkin kukkivat nyt, ehkä kannattaisi kerätä niidenkin lehtiä.

Kannattaa kyllä nauttia nyt sen minkä vain ehtii kaikesta mitä on - ihana ilma tänäänkin!