torstai 8. heinäkuuta 2010

Minun tarinani


Olen viettänyt lapsesta asti paljon aikaani maaseudulla enkä nyt aikuisenakaan tahdo asua kaupungissa. Ammennan voimani ja inspiraationi vahvasti luonnosta ja hiljaisuudesta. 

Parikymppisenä heräsi rakkauteni saveen ja perustin Sarin savipajan. Halusin tehdä ihmiset iloisiksi pienillä savihahmoillani. Noin viiden vuoden kuluttua luovutin yrittämisen  ja opiskelin kosmetologiksi. Opiskelun ohessa kävin töissä tavaratalossa vaateosaston myyjänä. Jäin sille tielle ja etenin pukeutumisosaston päälliköksi. Elämä kuljetti minut kuitenkin tilanteeseen, jossa päätin perustaa jälleen keramiikkapajan, tällä kertaa nimellä Savusavi Tarina. Toimin yrittäjänä n. viisi vuotta kunnes palasin myyjän töihin tavarataloon ja nykyisin toimin siellä osastopäällikkönä.

Olen aina ihaillut vanhoja pohjalaisia hirsitaloja ja intohimo luoda jotain ihan omaa yrittämällä elää yhä.  Ostin purettavan ja siirrettävän talon 2003 keväällä. Se oli minulle iso ostos, johon oli otettava pankista lainaa. Tunsin ostohetkellä sekä pelkoa että valtavaa riemua. Talon purku tuntui ylivoimaiselta urakalta, joka pitäisi teettää ammattilaisilla, mutta ihmeellisesti purku järjestyikin lähes talkoovoimin kesällä 2009. Nyt talo on pellolla odottamassa kasana hirsiä.

Seuraava askel minun polullani on Runotalon pystyttäminen ja samalla palaan alkuperäiseen unelmaani, joka on saada ihmiset iloisiksi.

10 kommenttia:

Valokin värsyjä kirjoitti...

Mielen kiintoista lukea tarinasi, yllättävää minulle oli ammattisi. Olin ihan varma, että työskentelet hoito-alalla, olet jotenkin sen oloinen ihminen. Toivon kovasti, että Runotalo haaveesi toteutuu ja toteutuuhan se ilman muuta:)

Runotalon Sari kirjoitti...

Tuo oli kiva luulo, tuo hoito-ala ajatus...juuri tänään juttelin yhden työntekijäni kanssa ja sanoin, että kun minä välitän oikeasti ihmisistä ja siksi en välttämättä haluaisi edetä työurallani. Pomon hommissa joutuu toisinaan katsomaan kokonaisuuden etua niin paljon, ettei voi huomioida yksilöä. Haluaisin, että työmaailma olisi toisenlainen.

Olen pitänyt ammattiani taka-alalla, kun se on niin ristiriitainen runotalo-roolini kanssa. Tuli kuitenkin tunne, että haluan olla rehellinen. Työkokemuksestani on hyötyä monella tapaa Runotalossakin - uskon niin.

Kiitos, kun toivot minun haaveeni toteutuvan, sillä uskon, että toiveesi edistää minun unelmani toteutumista. Minäkin toivon sinun unelmiesi toteutuvan :)

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Miten hienoa että voit nyt toteuttaa unelmaasi! ja samalla pelastat palan suomalaista rakennuskantaa. Toivon kovasti että voit toteuttaa unelmasi, ja että Runotalosta tulee niin ainutlaatuinen kuin sen idea on.

Mukavaa viikonloppua!

Runotalon Sari kirjoitti...

Kiitos Tuure, totta on tuokin näkökulma, että pelastan vanhan rakennuksen. Sitä en meinaa aina itse muistaa. Kiitos kun toivot unelmani toteutuvan, sillä uskon, että kun tarpeeksi moni yhdessä jotain toivoo niin sillä onkin iso vaikutus meidän maailmankaikkeudessamme ;)

Toivon, että myös sinä saavutat kaiken haluamasi.

Liiolii kirjoitti...

Myyntityö on myös ihmisten kohtaamista ja jotenkin tuntuu, että siitä on kyse myös Runotalossa - vai olenko ihan hakoteillä? :)

Runotalon Sari kirjoitti...

Liiolii, olet oikeassa, kyllä myyntityössä kohtaa paljon ihmisiä ja Runotalossa on kysymys ihmisten kohtaamisesta. Nykyisessä työssäni olen myyntityön lisäksi myös esimiestyössä, jossa on paljon ihmisten kanssa kohtaamisia myöskin omalla tavallaan.

Olen miettinyt vuosien mittaan paljon ihmisten välisiä suhteita, mikä saa ne toimimaan ja mikä ei. Erityisesti minua kiinnostaa ihmisten välinen yhteistyö ja se voima ja mahdollisuudet mitä on joukolla ihmisiä, jotka tekevät yhdessä intohimoisesti työtä saman asian eteen :)

Leena Lumi kirjoitti...

Mahtavaa, upeaa!

Onko tämä nyt sinun kolmas blogisi?

Pelästyin kun en nähnyt kuvaani tuossa jäsenluettelossa, vaikka tietääseni olen jo mukana kahdessa blogissasi;-)

Runotalon Sari kirjoitti...

Leena, eipä ole ihme jos ei pysy kärryillä, kun minulla on nykyään neljä blogia...uusin on runotalo projekti, jonne olen siirtänyt kaikki talon purkukuvat ja sitten kun alkaa pystytys niin sitä seurataan siinä blogissa. Nettikauppablogi muuttui nettikaupaksi eli 4 blogia ja nettikauppa :) :)

Liirum kirjoitti...

Sydämellinen Onnittelu unelmastasi!

Aikaa on kulunut purkutöistä, sopivan tontin löytäminen ja totetuminen pitkittynyt ihmisen mittapuussa. Unelman toteutuminen ei hajoa joidenkin hirsien lahoamiseen.
Jotta kaikki asiat toteutuisi Runotalon valmistumiseen,kaikkien asioiden on lonksahtava kohdalleen.

Hengessä mukana :)

Runotalon Sari kirjoitti...

Kiitos onnitteluista. On hienoa, että minulla on ihmisiä, jotka ovat hengessä mukana, sillä unelmani on yhdelle ihmiselle yksinään aika iso, ainakin minun kohdallani. - Aivan totta on se, että kaiken on mentävä kohdilleen. Tunnen vahvasti, että joka päivä astun askeleita juuri sillä polulla, joka johtaa Runotaloon. Kiitos ystävällisyydestä ja mukana olosta :)