lauantai 3. heinäkuuta 2010

Puutarhaidea nro 7: Vesiaihe hauskuuttaa

Vasta muutaman vuoden on pihassamme ollut pieni allas. On yllättävää, miten pian sinne on ilmestynyt paljon elämää. Sammakot ovat hauskoja ja tuntuvat kesyyntyvän jollain tavalla. Ne saattavat katsella pitkään silmiin ja tulevat päivä päivältä rohkeammiksi. Poikkean usein puuhastelun lomassa altaan reunalla katsomassa mitä kavereille kuuluu. Sammakot ovat sympaattisia tyyppejä.

4 kommenttia:

lumiomena kirjoitti...

Tulin kuvasta hyvälle mielelle. Sammakoissa on jotain sympaattista ja samalla ne ovat (humanistina jotkut biologian asiat ovat unohtuneet) muistutuksia tuhansien vuosien takaa.

Runotalon Sari kirjoitti...

Niin, ajattelin juuri tänään, että lasten laulussa sanotaan aivan oikein: ne lystikkäitä on. Täytyy myöntää, että enpä sammakoista kovin paljon tiedä, voisi olla mielenkiintoista tutustua tarkemminkin. Kuulostaa kunnioitettavalta tuo: tuhansien vuosien takaa.

Valokin värsyjä kirjoitti...

Sammakot ovat hellyttäviä, oletko koskaan nähnyt sammakon säikähtävän? Ne nostavat räpylät pään suojaksi ja kiljaisevat. Tämäkin on yhtä totta, kuin sisareni Valorun tarina Iso-mummin ja sammakon kohtaamisesta.

Runotalon Sari kirjoitti...

No enpä ole nähnyt. Sen olen kuullut, että voivat huutaa kovinkin, jos astuu vahingossa päälle...täytyy olla tarkkana, ettei käy hullusti.