maanantai 24. toukokuuta 2010

Harmituksen harmitus - kuravelliä

Olen jakanut paljon ilojani täällä, joten voin varmasti jakaa myös harmituksen harmituksen. Olin niin innoissani ensimmäisestä erästä pikkuruisia saviesineitäni ja odotin kovasti niiden valmistumista. Eilen laitoin ne savustumaan maakuoppaan ja tänään kun tulin töistä kotiin riensin heti katsomaan mitä uunista löytyisi. Voi itku! Nostin kannen ja koko savustuskuoppa oli täynnä kuravettä. Tyhjensin kuopan alahuuli väpättäen ja löysin lopulta vain muutaman esineen ja niitä oli uuniin laittaessani peräti 19 kpl. Ehkä ne eivät ehtineet paistua ja sulivat takaisin saveksi. Ehkä löydän niitä vielä, kun sateet lakkaavat.

Tästä nyt voin vain ottaa opiksi. Savustuskuoppa on laitettava paikalle, johon vesi ei pääse valumaan. Tietenkin. Välillä sitä ihminen on kyllä niin ajattelematon. Tällaisena päivänä haluaisi vain vajota maan alle. Se olisikin minulle nyt helppoa, kun on jo kurainen kuoppa valmiina. Jaapa jaa. Itkettää ja kiukuttaa niin paljon, että jo naurattaa. Taidan mennä runoblogiini hakemaan rohkaisurunoa itselleni. Kaikella on tarkoitus?

perjantai 21. toukokuuta 2010

Paluu luovuuteni juurille

Pieni askel kohti Runotaloa saa minut tuntemaan oloni niin kevyeksi tänään. Oikeastaan jo montaa päivää olen leijaillut. Tein pieniä saviesineitä - siitä se johtuu. Palasin takaisin sinne mistä kauan sitten aloitin 19- vuotiaana. Siitä on kauan :)  Silloin halusin tehdä ihmiset iloisiksi saviesineilläni, jotka olivat lähinnä pieniä eläinhahmoja. Nyt haluan tehdä jotain saman suuntaista, mutta paljon syvällisempää.

Ensimmäinen erä esineitä on valmiina poltettavaksi tuossa vieressäni pöydällä. Aina kun katson niitä, tunnen ilon läikähdyksen sydämessäni. Saan nettikauppaani ne varmasti ihan lähipäivinä, jos kaikki onnistuu kuten olen suunnitellut. Toivon, että tulet sinne tervehtimään pikkuisiani.

torstai 13. toukokuuta 2010

Inspiroiva tunnelmakartta


Olen käynyt aarrekarttaohjaajan kurssin elokuussa 2006 ja nyt taas innostuin tekemään omia visuaalisia inspiraatiokarttoja. Tämä kyseinen kuva on minulla nyt läppärini näytössä työpöydän taustakuvana. Keräsin kuvia, jotka muistuttavat minua unelmistani ja niistä asioista joita haluan oikeasti enemmän elämääni tällä hetkellä. Osa kuvista on omasta puutarhastani ja muutamia olen kuvannut kirjoista. Keskimmäinen kuva, narsissikuva sekä mehitähtiruukut kirjasta Ruukkupuutarha, Christel Kvant ja pari erikoisempaa arkkitehtuurikuvaa kirjasta Antonio Gaudi, Rainer Zerbst.

Tunnelmakartta on sellainen johon kerätään kuvia, jotka tuntuvat inspiroivilta ja voimauttavilta. Aikaa saattaa kulua jopa muutama vuosi ennenkuin täysin ymmärtää miksi on jotkut tietyt kuvat valinnut.
Aarrekartta koostuu kuvista, jotka kuvaavat tarkasti sitä todellisuutta minkä itselleen haluaa toteutuvan. Kuvat alkavat toimia ihmeellisellä tavalla meidän alitajunnassamme ja saavat meidät keskittymään oikeisiin asioihin. Uskokaa tai älkää, mutta tämä todella toimii.

Laitan nettikauppaani aarrekarttakurssin seuraavaksi uutena Runotalon tuotteena. Sekin on taas askel kohti oman unelmani toteutumista :)

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Tontin etsintää ja savisia haaveita

 
Kevät on saanut vauhtia talon tontin etsintään. Mikäänhän ei koskaan ole ihan varmaa minun tapauksessani, mutta juuri nyt haluan kovasti löytää tontin Seitsemisen kansallispuiston liepeiltä. Jo monia vuosia olen miettinyt tuota vaihtoehtoa ja nyt se tuntuu vahvasti oikealta. Toivottavasti löydän sopivan paikan.

Olen pitkästä aikaa harkinnut savitöiden tekoa. Minulla on ollut keramiikkapaja kahdesti elämäni aikana ja aina olen luovuttanut muutaman vuoden yrittämisen jälkeen. Nyt ajattelin lähteä harrastuspohjalta kokeilemaan. Uuni on ollut monia vuosia käyttämättä ja ehkä olisi hauskaa hankkia dreija ja kokeilla sitäkin pitkästä aikaa. Nyt en valmistaisi satoja kappaleita samaa tuotetta vaan tekisin uniikkeja tuotteita. Sillä tavalla se olisi paljon hauskempaa.

Puutarhassa on ollut aivan ihanaa, vaikka vielä ei olekaan kovin lämmintä. Tunnen, että kasvatan perennojani tulevaa Runotaloa varten. Saan jakotaimia siirrettäväksi nykyisestä puutarhastani sitten aikanaan. Olen myös innostunut kokeilemaan erilaisia ideoita ja yhdistelmiä puutarhakasveilla.
Kierrätysaforismit ovat saaneet ihan mukavan vastaanoton niiltä muutamilta ihmisiltä, joille olen niitä jakanut. Toistaiseksi aforismeja on vielä aika vähän liikkeellä. Yksi uusi hieman samantapainen tuote on kehitteillä, mutta siitä sitten enemmän kun saan sen täysin valmiiksi.
Mitäs vielä? Kohta minulla on töistä viikon talviloma, joten sitten on taas enemmän aikaa Runotalolle. Ehkä löydän tontin tai hankin dreijan? Kukapa tietää.