torstai 29. joulukuuta 2011

Voimakorttien kehittelyä



Ensimmäiset voimakortit olivat mustavalkoiset puutarha-aiheiset kortit. Sitten syntyivät I do Africa - Tahdon Afrikka voimakortit. Painatin kortteja kahta kokoa: postikortti- ja käyntikorttikoko.

Olen kehitellyt kortteja pidemmälle. Postikorteissa on paljon kilpailua, joten harkitsen erikoistumista voimakorttipakkoihin. Olen onnistunut myymään paremmin korttipakkoja kuin postikortteja.

Tahdon tehdä voimakorttipakkoja, jotka ovat suunniteltu auttamaan erilaisissa tilanteissa. Irti tupakasta - pakka tai Suru-kortit esimerkiksi ovat olleet mielessäni. Tahdon liittää korttipakan mukaan pienen ohjekirjasen, jossa on kerrottu korttien merkityksistä.

Korteille olisi oltava myös oma pakkauksensa. Annoin korttipakkoja joululahjaksi ja kiedoin vanhaan pitsiliinan palaseen. Mietin miten saisin pidettyä puutarhan ja Runotalon tunnelman koko ajan tuotteissa vahvasti läsnä. Vanha pítsiliina tuo Runotalon tunnelmaa ja kuvat ovat puutarhasta. Korttien taustalle haluaisin laittaa Runotalon logokukkasen kuten minulla onkin jo Runotalo blogin marginaalissa olevassa voimakorttiarvonnassa.

Olen painattanut kortit  täällä : http://www.moo.com/ ja olen ollut tosi tyytyväinen laatuun, mutta netissä tilaamisessa on rajoituksensa enkä ole voinut toteuttaa kaikkia ajatuksiani. Ehkä minun on painatettava muualla. Haluaisin teettää painotyön Suomessa ja säästäisin myös rahdissa sekä olisi ekologisempaa.




Olin jo päättänyt, etten enää tekisi kortteja kuin omasta Runotalon puutarhastani, mutta toisin taitaa käydä. Minulla on tulossa viikon talviloma ja suunnistan jälleen afrikkaan. Ehkä kuvaan kasveja ja luontoa enkä ihmisiä. Olisiko minulla silloin joku linja tässä touhussani? Millaiset kortit ne olisivat? Mitä minä itse saan afrikasta? Lämpöä, vapautta ja tapaan avoimia, ystävällisiä ihmisiä. En ihan heti keksi mitkä voimakortit tekisin afrikan matkallani. Valon ja auringon kortit kaamosmasennukseen? Korvaisivatko ne kirkasvalolampun?

Innostuin ajatuksesta, että hankkisin matkallani käsinpainettuja kankaita, joihin korttipakat voisi pakata. Lisäksi voisin etsiä koristeita pakan pakkaukseen kiinnitettäviin nauhoihin. Afrikassa on paljon vaihtoehtoja.

Jatkossa en enää myy yksittäin kortteja vaan pelkästään kokonaisia pakkoja ja siis vain pikkukortteja. Ainakin tällä hetkellä olen sitä mieltä. Varastossa olevat irtokortit myyn kuitenkin loppuun ja toki toimitan tilauksesta erikseen, jos joku haluaa jotain tiettyä korttia saada.

Koen, että parasta tuotekehittelyä on kokeilla rohkeasti asioita. Tekemällä huomaa uusia asioita ja tuote kehittyy paremmaksi. Ihan varmasti seuraavat voimakorttini ovat edeltäjiään kehittyneemmät. Kevään aikana niitä varmasti alkaa syntyä.

Saattaa olla, että ensimmäiset voimakorttipakkani ovat ainutlaatuisia, kun ovat tuotekehittelyni alkuperäisiä kappaleita.

lauantai 17. joulukuuta 2011

Liiketoimintasuunnitelman kehittely blogiin


Tämä Ollaan runotalossa blogini on ollut taas hieman hiljaisempi. Pääblogissani Runotalossa on hyvä vaihe menossa, sillä olen niin innoissani puutarhasuunnitteluni tuomisesta blogini yhteyteen. Saan siitä paljon iloa ja hyötyä itselleni ja samalla uskon myös lukijoiden löytävän enemmän itselleen.

Pyörittelen ideoita yöllä unissani. Tänä aamuna tiesin mitä haluan tänne tehdä seuraavaksi. Tämän blogin tarkoitus on jo ollut seurata liikeideani kehittymistä ja suunnitelmia, mutta en ole päässyt vauhtiin. Kokeilen tehdä tästä itselleni työkalun, jolla työstän Runotalon liikeideaa oikeasti. Pohdin ja suunnittelen asioita avoimesti. Silloin varmasti saisivat hyötyä muutkin, jotka suunnittelevat tai pitävät omaa yritystä. En ajattele muita yrittäjiä kilpailijoinani vaan mahdollisina innoittajina tai jopa yhteistyökumppaneinani. Siksi minua ei pelota paljastaa omia suunnitelmiani. Ajattelen, että jokainen ihminen on ideoineen niin itsensä näköinen, että kukaan ei voi suoraan kopioida toisen ideaa sellaisenaan vaan tekee siitä itsensä oloisen. Silloinhan juttu toimii, kun se on rohkeasti sitä mitä itse on.

Teen tänne sivun tuonne yläreunaan, jonne linkitän näiden yrityksen kehittämisjuttujen asioita, niin ovat helposti löydettävissä myöhemminkin. Samalla saan itselleni tehdyksi liiketoimintasuunitelmaa. Katsotaan mitä tästä alkaa syntyä.

perjantai 9. joulukuuta 2011

Työyhteisön aarrekartta ja työtyytyväisyys


Pidimme tänään töissä työyhteisön aarrekarttakurssin työtyytyväisyyspalaverin yhteydessä. Aarrekarttamaailmassa kerron lisää, miten muokkasin henkilökohtaisen kurssin työyhteisölle sopivaksi ja mitä ajatuksia kokeilu herätti. 

Suunnittelen pitäväni kursseja tulevaisuudessa työyhteisöille Runotalossa. Kunhan nyt vain saisin sen taloni pystytettyä...toki minulla on mahdollisuus pitää kursseja myös Seitsemisen torpalla, joka minun tarvitsee vain vuokrata itselleni sopivana ajankohtana.

lauantai 3. joulukuuta 2011

Uudet voimakirjat Talvi 2012 ja ensimmäinen uutiskirje


Sain uuden erän voimakirjoja ja tänään kuvasin ne puutarhassani. Uusi erä on nimeltään Talvi 2012.



Kirjat ovat myynnissä nettikaupassa. Kuten edellisenkin erän kirjat nämä ovat kaikki yksilöitä. Nimesin kirjat Runotalon puutarhan kasvien mukaan. Käytin latinankielisiä nimiä, koska ne ovat mielestäni kauniita.



Sain matkaan ensimmäisen Runotalon uutiskirjeen. Siihen voit tutustua tästä. Jos tahdot nettikauppaan niin sinne on linkki tässä. Nettikaupan etusivulla on mahdollisuus tilata uutiskirje omaan sähköpostiisi jatkossa.

Kuvasin tänään puutarhassa kierroksen ja huomenna töiden jälkeen eli illalla laitan kuvat runotalon blogiini. 
Seuraavaksi suunnittelen tarkemmin Voimakorttikurssia. Kerron siitä myöhemmin lisää.