torstai 29. joulukuuta 2011

Voimakorttien kehittelyäEnsimmäiset voimakortit olivat mustavalkoiset puutarha-aiheiset kortit. Sitten syntyivät I do Africa - Tahdon Afrikka voimakortit. Painatin kortteja kahta kokoa: postikortti- ja käyntikorttikoko.

Olen kehitellyt kortteja pidemmälle. Postikorteissa on paljon kilpailua, joten harkitsen erikoistumista voimakorttipakkoihin. Olen onnistunut myymään paremmin korttipakkoja kuin postikortteja.

Tahdon tehdä voimakorttipakkoja, jotka ovat suunniteltu auttamaan erilaisissa tilanteissa. Irti tupakasta - pakka tai Suru-kortit esimerkiksi ovat olleet mielessäni. Tahdon liittää korttipakan mukaan pienen ohjekirjasen, jossa on kerrottu korttien merkityksistä.

Korteille olisi oltava myös oma pakkauksensa. Annoin korttipakkoja joululahjaksi ja kiedoin vanhaan pitsiliinan palaseen. Mietin miten saisin pidettyä puutarhan ja Runotalon tunnelman koko ajan tuotteissa vahvasti läsnä. Vanha pítsiliina tuo Runotalon tunnelmaa ja kuvat ovat puutarhasta. Korttien taustalle haluaisin laittaa Runotalon logokukkasen kuten minulla onkin jo Runotalo blogin marginaalissa olevassa voimakorttiarvonnassa.

Olen painattanut kortit  täällä : http://www.moo.com/ ja olen ollut tosi tyytyväinen laatuun, mutta netissä tilaamisessa on rajoituksensa enkä ole voinut toteuttaa kaikkia ajatuksiani. Ehkä minun on painatettava muualla. Haluaisin teettää painotyön Suomessa ja säästäisin myös rahdissa sekä olisi ekologisempaa.
Olin jo päättänyt, etten enää tekisi kortteja kuin omasta Runotalon puutarhastani, mutta toisin taitaa käydä. Minulla on tulossa viikon talviloma ja suunnistan jälleen afrikkaan. Ehkä kuvaan kasveja ja luontoa enkä ihmisiä. Olisiko minulla silloin joku linja tässä touhussani? Millaiset kortit ne olisivat? Mitä minä itse saan afrikasta? Lämpöä, vapautta ja tapaan avoimia, ystävällisiä ihmisiä. En ihan heti keksi mitkä voimakortit tekisin afrikan matkallani. Valon ja auringon kortit kaamosmasennukseen? Korvaisivatko ne kirkasvalolampun?

Innostuin ajatuksesta, että hankkisin matkallani käsinpainettuja kankaita, joihin korttipakat voisi pakata. Lisäksi voisin etsiä koristeita pakan pakkaukseen kiinnitettäviin nauhoihin. Afrikassa on paljon vaihtoehtoja.

Jatkossa en enää myy yksittäin kortteja vaan pelkästään kokonaisia pakkoja ja siis vain pikkukortteja. Ainakin tällä hetkellä olen sitä mieltä. Varastossa olevat irtokortit myyn kuitenkin loppuun ja toki toimitan tilauksesta erikseen, jos joku haluaa jotain tiettyä korttia saada.

Koen, että parasta tuotekehittelyä on kokeilla rohkeasti asioita. Tekemällä huomaa uusia asioita ja tuote kehittyy paremmaksi. Ihan varmasti seuraavat voimakorttini ovat edeltäjiään kehittyneemmät. Kevään aikana niitä varmasti alkaa syntyä.

Saattaa olla, että ensimmäiset voimakorttipakkani ovat ainutlaatuisia, kun ovat tuotekehittelyni alkuperäisiä kappaleita.

2 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Sari, nyt en ymmärtänyt mitään;-)

Siis et enää myy muita kuin pieniä pakettikortteja? Eikö pieni kortti ole pakettikortti?

Jos myyt vain pakassa, siinä on sitten esim. 10 erilaista? Ei voi ostaa suosikkiaan enää, kuten minä olen ostanut Olla elossa -korttia?

Afrikkalaiset kankaat kuulostavat ihanilta...Kunpa pääsisin sinne ja ostaisin upean kankaan, josta voisin teettää leningin. Tee sinä itsellesi tuo hankinta!

Tuo syysoksan kuva on kaunis...kaunis.

Elämyksellistä vuotta 2012 sinulle!

Runotalon Sari kirjoitti...

Leena, tuo on ihana, tuo, nyt en ymmärtänyt mitään;)

Juu, periaatteessa ei voi ostaa suosikkiaan, mutta kun pyytää niin kyllä järjestyy, joten älä huoli saat Olla elossa postikortteja niin pitkään ja niin paljon kuin ikinä tarvitset :) Minun piti nostaa hintojakin vuoden alusta, mutta pidän nyt vielä nuo hinnat ennallaan.

Teen pikkukorttipakkoja, joita voi käyttää pakettikortteinakin, pakassa usea erilainen. Tarkoitukseni on tehdä kortteja(pakkoja), joiden avulla voi tutkiskella omaa sisintään ja löytää omia vahvuuksiaan. Tuommoinen tuote on minun juttuani :)

En ihan tiedä minkälaisen leningin niistä kankaista teettäisi, ovat niin omanlaisiaan kankaista, batiikkivärjättyjä ja voimakkaita, kirkkaita kuvioita...kietaisuhameen ostin viimeksi...voisin vaikka esitellä kuvin tuomisia sitten myöhemmin täällä blogissa.

Elämyksellinen tästä vuodesta tulee - ihanaa! Samoin Leena sinulle :)