lauantai 20. elokuuta 2011

Paras leipäohjeeni = Runotalon leipä


Jo vuosia olen leiponut leipää tällä reseptillä. Olen muunnellut sitä vaihtamalla osan hiutaleista ja jauhoista spelttiin ja maidon tilalla olen käyttänyt vettä. Leipä on helppo ja nopea valmistaa. Taikina vain kipataan pellille. Runotalossa tarjoan varmasti tätä leipää tulevaisuudessa. Julkaisen alkuperäisen reseptin tässä kaikkien hyödyksi ja iloksi.

Kiireisen Kauraleivät (2 kpl)

5 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
(1 rkl kuminoita)
25 g voita tai margariinia sulatettuna
4 dl maitoa


1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja muotoile siitä uunipellille kaksi suurta, halkaisijaltaan n. 15 cm suuruista leipää. Jaa leivät ennen paistamista 8 yhtä suureen osaan. Ripottele pinnalle halutessasi kuminoita.

2. Paista nopeasti 225 astessa kullanruskeiksi. Tarjoa juuston ja marmeladin kanssa.

Alkuperäinen ohje on kirjasta Luontoäidin lähikauppa / Marjaana Liukko, Tiina Rinne

Ei kommentteja: