torstai 11. elokuuta 2011

Voimasiilien savustaminen


Tänään poltan savisiilit savustamalla. Tämä on ensimmäisiä savenpolttokeinoja, tosin minun olisi tehtävä tämä ulkona vaikkapa maakuopassa, mutta nyt käytän säilyketölkkejä ja takkaa. Kuivuneet saviesineet asetellaan mullan tai hiekan sekaan. Myös puunlastuja tms. voisi käyttää.



Teimme tätä joskus lasten kanssa, kun pidin savikerhoa ala-asteella. Tämä on hauska tapa polttaa esineet, sillä niihin tulee savutervan tuoksu ja tulokset ovat aina luonnonoikkuja.



Pari pesällistä puita on pian poltettuna. Sitten pääsen kurkistamaan purkkeihin.



Tässä poltettuja valmiita voimasiilejä. Osalla erottuu pohjassa oleva pieni spiraali, joka toimii näissä voiman symbolina. Spiraali on itselleni merkityksellinen, sillä löydän sen usein luonnosta kuten vaikkapa simpukan kuorista tai kukkien rakenteesta.





Tein lisäksi myös voimakuppeja. Nämä ovat pelastettu kiloposliinierästä. Pelastettu siksi, että olisivat menneet kaatopaikalle, koska niihin ei ole aluslautasia. Jokaisessa kupissa on nyt voimauttava, positiivinen lause. Näitä on useita erilaisia. Kirjoittelin semmoista mikä tuntui itsestäni kulloinkin hyvältä ja voimauttavalta. Toki kuppien pohjassa on spiraali ja teksti: Voimakuppi Runotalo.

Nämä näyttävät kivalta kopassa myyntipöydälläni markkinoilla ylihuomenna. Voimasiilit lähtevät myös matkaani.

Ei kommentteja: